0740-028-264

Implantul Bicon

Bicon, cu sediul în Boston, Statele Unite, sunt designerii și producătorii implantelor dentare Bicon din 1985.

Sistemul Bicon este un sistem de implant unic, oferind comunității dentare din întreaga lume soluția completă încă din 1985.

Designul unic Bicon urmează principiile bioingineriei de sunet. E o tehnică clinică revoluționară care nu doar că a trecut testul timpului, dar și continuă să ghideze implantologia orală.

De ce Bicon?

Implantul Bicon a fost creat să restaureze dinții fără a folosi șuruburi.

Din acest motiv clinicienii, tehnicienii și pacienții sunt feriți de limitările și neajunsurile inerente în cazul folosirii sistemelor cu surub.

Implanturi scurte

Când sistemul Bicon a apărut pentru prima oară în 1985, implanturile cu lungimea de 8 mm erau considerate scurte – marea majoritate a celorlalte sisteme avand lungimi de 12-14 mm și uneori chiar de 18-20 mm. De atunci, progresia naturală a filosofiei de design Bicon a dus la crearea unor implanturi scurte de 5,0 mm, 5,7 mm, 6,0 mm, toate cu succes clinic dovedit încă din 1977.

Sistemul Bicon

Umărul înclinat Bicon permite mai multă flexibilitate în timpul operației de poziționare a implantului și asigură menținerea unui nivel impresionant al osului. De asemenea asigură mai mult os peste implant și permite formarea de contururi gingivale estetice ușor și de fiecare dată.
Închiderea conică de 1.5° asigură o barieră bacteriană foarte puternică între implant și bont, eliminând practic orice mic orificiu prin care ar putea patrunde bacteriile – mai mic de 0.5 microni. De asemenea închiderea conică permite o poziționare de 360°a bontului.
Implanturile foarte subțiri Bicon facilitează atât restaurarea tuturor incisivilor laterali maxilari cât și restaurarea unidentara a incisivilor mandibulari.
Implanturile scurte Bicon sporesc posibilitățile de poziționare a implanturilor și scad necesitatea grefelor de os.
Inplanturile Bicon creează o suprafață integrată cu 30% mai mare decât a unui implant șurub de aceleași dimensiuni și permite formarea de os haversian matur similar cu osul de tip cortical între aripioarele implantului.
Coroana integrată pe bont e o formă de protezare revoluționară fără cimentare, fără suruburi, fără spații între implant și bont.