0740-028-264

Tehnologia CAD-CAM CEREC Sirona

Sistemul CEREC® implică două tipuri de echipamente: software-ul tridimensional (care utilizează informații despre dinții și gura pacientului pentru a crea imagini 3D digitale) și o unitate de frezat (care utilizează imaginile pentru fabricarea restaurării). Estetica zâmbetelor StomaMedical folosește acum și tehnologia CEREC® pentru a creea frumoase fațete și coroane dentare de porțelan, personalizate, precum și inlay-uri și onlay-uri într-o singură vizită de birou – o îmbunătățire vastă față de metodele tradiționale, care necesită plasarea unei restaurări temporare timp de o săptămână sau mai mult în timp ce un laborator produce restabilirea personalizată. Restaurările CEREC® sunt la fel de atractive și durabile ca cele realizate în laboratoarele dentare și sunt adesea folosite în stomatologia reconstructivă sau în stomatologia cosmetică, ca parte a unui make-up total de zâmbet. Cu CEREC®, puteți recupera sănătatea orală și estetica zâmbetului într-o vizită oficială convenabilă. Pentru a afla mai multe despre tehnologia CEREC®, contactați StomaMedical astăzi și programați o consultare gratuită.

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt acoperiri durabile plasate peste structura dintelui pentru a întări dinții slabi sau decăzuți. Ele sunt adesea folosite pentru a proteja un dinte deteriorat, pentru a restabili un dinte după un tratament de canal radicular, pentru a ține o punte dentară în poziție sau pentru a acoperi un implant dentar. Fabricate din porțelan, aceste restaurări sunt proiectate să se potrivească confortabil cu smalțul și să se amestece fără probleme cu dinții înconjurători pentru sprijin structural și estetic. În timp ce multe coroane dentare sunt fabricate cu materiale compozite, stomatologii noștri cosmeticieni au descoperit că porțelanul poate oferi un grad mai mare de rezistență în timp, în plus față de frumusețea naturală care seamănă foarte mult cu smalțul dinților. În funcție de necesitățile dvs. unice, coroanele dentare pot oferi o protecție vitală pentru o mușcătură îmbunătățită, precum și un aspect îmbunătățit al zâmbetului.

Coroane dentare într-o zi

CEREC® vs. Coroane tradiționale de laborator

Mulți stomatologi și pacienți sunt de acord că CEREC îmbunătățește metodele convenționale de plasare a coroanelor dentare, permițând o experiență de tratament mai confortabilă, rezultate mai bune cu un nivel mai ridicat de precizie și o reducere dramatică a timpului de tratament. Protocolul tradițional pentru coroanele dentare implică faptul că pacienții trebuie să muște într-un material pentru a crea o imagine a dinților, care va fi trimisă la un laborator dentar pentru fabricare. Fără tehnologia CEREC®, acest lucru ar fi necesar pentru a realiza o restaurare personalizată, care să asigure o potrivire adecvată în gură și mușcătură. În consecință, un timp de întoarcere de cel puțin o săptămână, în plus față de mai multe întâlniri dentare, este de obicei necesar în timp ce un laborator fabrică restaurarea.

CEREC elimină necesitatea creeării externe a coroanei dentare. Cu software de calculator de ultimă oră, CEREC® creează o imagine digitală a dinților. Imaginile tridimensionale sunt redate pe un monitor de computer, permițându-vă să vedeți restaurarea înainte de a fi fabricată. Aceste informații sunt apoi procesate și trimise la o mașină de frezat, unde restaurarea dvs. este făcută din porțelan puternic și plasată pe dinte într-o singură vizită în cabinet. Până când părăsiți cabinetul nostru, vă puteți bucura de noua coroană de înaltă calitate.

Ce sunt incrustațiile dentare și onlay-urile?

Uneori, decăderea dentară suferită de un dinte nu este suficient de semnificativă pentru a garanta plasarea unei coroane. Inlay-urile și onlay-urile sunt acoperitoare de porțelan colorate pe dinți, care pot oferi o protecție mai mare decât o obturatie, dar nu sunt proiectate să închidă întreaga structură dentară ca o coroană dentară. În timp ce o incrustație este plasată pe interiorul suprafeței dintelui, o onlay este în plus menită să acopere unul sau mai multe dintre vârfurile ascuțite (cuspizi) deasupra dintelui, precum și suprafața interioară. Inlay-urile și onlay-urile pot întări și restabili pereții deteriorați ai smalțului, oferind în același timp un aspect fără cusur, cu aspect natural, în zâmbetul tău.

Inlay-uri dentare și Onlay vs. obturații

Obturațiile au fost folosite de mult timp pentru a restabili dinții afectați de cariile ușoare. Folosit în mod tradițional cu ajutorul unui număr de materiale (fie de aur, amalgam sau compozit) pentru a umple zona deteriorată a unui dinte, acestea sunt considerate o soluție constantă pentru a restabili integritatea smalțului slab, prevenind în același timp alte daune. Cu toate acestea, pacienții care necesită o protecție mai extinsă a unui dinte deteriorat pot beneficia în mod obișnuit mai mult de inserții sau onlayuri din porțelan, care învelesc o porțiune mai mare a structurii dintelui. Aceste acoperiri sunt utilizate atunci când gradul de degradare a unui dinte nu necesită o coroană. Spre deosebire de obturații, inlay-urile și onlay-urile noastre sunt personalizate de tehnologia CEREC® pentru a se potrivi cu ușurință peste porțiunile afectate ale dinților dumneavoastră.

CUM SUNTEȚI LONGER CEREC RESTORATION?

Coroanele dentare, inlay-urile și onlay-urile proiectate cu tehnologia CEREC® pot oferi ani și chiar decenii rezistență și frumusețe atunci când sunt îngrijite corespunzător. În timp ce aceste restaurări de porțelan au depășit 20 până la 30 de ani de utilizare pentru unii pacienți, termenul de valabilitate al coroanei CEREC®, inlay sau onlay va depinde în cele din urmă de cât de bine se îngrijește pacientul de ea odată plasată. După ce o restaurare CEREC® este legată de un dinte, se comportă ca dinții naturali și este afectată în mod similar de cariile dentare și bacterii. Obiceiurile bune de igienă orală, cum ar fi periajul zilnic, verificarea aței dentare și controalele dentare de rutină, pot, în general, să reducă la minimum șansele de refuzare prematură a restaurării pentru protecția pe termen lung a smalțului dinților. Deoarece se știe că măcinarea și încleștarea dinților provoacă uzură excesivă și deteriorarea inutilă a dinților, găsirea de soluții cum ar fi o protecție dentară de noapte poate, de asemenea, prelungi în mod obișnuit longevitatea restaurării CEREC® dacă sunteți predispus la exercitarea unei presiuni nejustificate asupra smalțului.